Yüksekokulumuz Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencileri Kırşehir Gençlik Merkezini ziyaret etti. Topluma Hizmet uygulamaları dersi kapsamında gençlik merkezi müdürü ve liderler tarafından yapılan etkinlikler hakkında bilgi alındı. Öğrencilerimize Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Murat ATASOY eşlik etti.

Yrd. Doç. Dr. Murat ATASOY ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada; Öğretmenliğin büyük ölçüde toplumsal sorumluluk taşıyan meslek alanlarından biri olması, öğretmenlerin toplumla bütünleşme ve toplumsal liderlik işlevini yerine getirme gibi önemli sorumlulukları bulunması nedeniyle, öğretmen adaylarının hizmet öncesi eğitimleri sırasında bu yönlerini geliştirme amacını güden deneyimler kazanmaları büyük önem taşımaktadır. Öğretmen adayının mezun olduğunda toplumu çeşitli yönleri tanıması gerekmektedir ki, hizmet vereceği kurumda toplumsal özelliklerin doğurduğu sorunları daha çabuk çözebilsin.

Kendi içinde yaşadığı toplumu tanımayan, topluma yabancılaşmış, toplumsal sorunlara karşı duyarsız, toplumu olumlu yönden etkileyen özellikleri bilmeyen bir öğretmen adayının mesleki çalışmalarında başarılı olması söz konusu olamaz. Zira öğretme işlevi her şeyden önce toplumsal özelliklerle birlikte var olan, yaşayan, canlı güncel gelişmelerden doğrudan etkilenen bir işlev olduğunu belirterek bu tür etkinliklerin düzenlenmeye devam edileceğini söyledi.

Ayrıca, bir çok alanda faaliyet gösteren Kırşehir Gençlik Merkezi’ ne Üniversitemiz olarak başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Vatan KARAKAYA ve Yüksekokulun desteğinin süreceğini belirtti. Ziyaret günün anısına verilen plaketle sona erdi.